sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Trufe cu dovleac si ciocolata alba





Ingrediente:

1/4 cana+2 linguri smantana grasa(in total sa ai 3/8 cana)
1/2 pastaie vanilie
350g ciocolata alba
1/4 cana piure dovleac
1 praf scortisoara
1 praf nucsoara
1/2 lingurita ghimbir pudra
2 cani zahar pudra
350g ciocolata neagra
1 cana biscuiti turta dulce

MDP:

Torni 350g ciocolata alba intr-un bol mediu.Intr-un bol separat pui pireul dovleac masurat si adaugi condimentele,lasi deoparte.
1.Pui smantana in cratita medie cu semintele vanilie,incalzesti la foc mediu,amesteci continuu,pana smantana incepe sa fiarba.
2.Torni smantana peste ciocolata,amesteci pana se topeste si omogenizeaza.Apoi amestecand continuu adaugi dovleacul si condimentele,lasi deoparte,sa se raceasca la temp camerei.
3.Racesti in frigider peste noapte.
4.Pui pe hartie de copt cu lingurita gramajoare mici,vor fi destul de lipicioase .Congelezi 30 min.
5.Pudrezi mana cu zahar,torni restul in bol.Iei o gramajoara de pe hartie,o inmoi in bolul cu zahar,rulezi in palma sa obtii o bila,o pui apoi pe hartie copt,racesti in congelator minim 15 min.
6.Pui in robot biscuitii ii faci pudra.Pui ciocolata neagra pe baie apa,o incalzesti.Daca ai termometru,apoi temperezi ciocolata,daca nu ai ciocolata va avea un aspect mat pe trufe.Fii sigura ca ciocolata nu e atat de fierbinte sa nu inmoaie umplutura cand o torni pe ea.Ai grija sa nu se raceasca ciocolata prea mult,trebuie sa mentii temp. constanta.Ciocolata ar trebui sa fie comlpet neteda si catifelata.
7.Iei cateva trufe (1/3-1/4 din toate)le pui in baia de ciocolata si le scoti cu lingura,apoi le transferi pe o furculita sa elimini ciocolata in exces,le scoti pe hartie pergament.Le presari cu firimituri de biscuiti.Le tii in frigider peste 3 ore.

Reteta:

http://jenncuisine.com/2009/10/white-chocolate-pumpkin-truffles/

Un comentariu:

Sarea in bucate spunea...

le-ai incercat? nu prea ma dau in vant dupa dovleac in dulciuri , dar arata super.....