miercuri, 20 ianuarie 2010

Prajitura glazurata



Ingrediente 12 portii:

Pt foi:

500 g faina
200 g unt/margarina
2 oua
1 Lingura otet
1 praf sare

Pt crema:

3 Linguri faina
1 Litru lapte
6 oua
150 g zahar
1/2 baton vanilie
100 g coaja portocala confiata

Pt glazura:

400 g zahar pudra
2 albusuri
zeama de la 2 lamai

MDP:

1.Amesteci:faina,untul,ouale,sarea,2-3 linguri apa pana obtii un aluat omogen.
2.Imparti aluatul in 2,intinzi foi dreptunghiulare egale,le coci pe rand in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
3.Fierbi laptele cu batonul de vanilie,dupa cateva clocote iei de pe foc.Separat bati ouale cu zaharul,adaugi faina,se dilueaza crema cu laptele cald turnat treptat.,fierbi compozitia pana se ingroasa,lasi la racit,apoi adaugi coaja portocala confiata,tocata marunt.
4.Se intinde crema rece intre foi,torni glazura pregatita din albusurile batute bine cu zaharul pudra si zeama lamaie,dai la rece 2-3 ore inainte sa o servesti.

Click pt femei nr. 38/2009

Niciun comentariu: