joi, 21 ianuarie 2010

Tarta de Botosani

Ingrediente 6 portii:

350 g grau
1 l lapte
150 g nuci
vanilie
scortisoara
2 Linguri pesmet de casa
60 g unt
coaja lamaie
4 oua
250 g piersici
sare


MDP:

Speli graul,il fierbi 10 min in apa,strecori si-l fierbi 1 ora cu laptele,vanilia,putina sare.Cand s-a racit,adaugi coaja lamaie,nucile macinate,galbenusurile,piersicile taiate felii,scortisoara,30 g unt topit si albusurile batute spuma tare.Ungi bine o forma de budinca,o presari cu pesmet,pui compozitia.Coci la foc moderat cca 45 min,apoi lasi 5 min si rastorni,pudrezi cu zahar.Separat servesti cu sirop/sos de vanilie.

Preparate de arta culinara-Iosif Strasman si Ion Radu

Niciun comentariu: