Ingrediente 6-8 portii:
300 g miere
3 oua
2 galbenusuri
2 Linguri rom
10 g scortisoara
10 g cuisoare
120 g unt
150 g nuci
280 g faina
1/2 pachet praf copt
MDP:
Incalzesti mierea,o amesteci cu:ouale,nuca prajita taiata marunt,scortisoara,cuisoarele,romul,apoi untul,faina si praful copt(nestins,pt ca am aflat ca praful copt este de fapt un bicarbonat stins)Ungi tava,pudrezi cu faina,torni compozitia,ungi cu ou si pui 1/2 sau 1/4 de nuci.Coci la foc moderat 35-40 min.
Preparate de arta culinara-Iosif Strasman si Ion Radu
joi, 21 ianuarie 2010
Turta dulce
Etichete:
Chec,
Condimente,
cuisoare,
Desert,
Ianuarie 2010,
miere,
nuci,
Prajitura,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu