sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Sorbet de liliac



Retineti ca nu toate florile de liliac au acelasi gust,unele pot da gust amar.Pt aceasta reteta a folosit liliac alb(simplu/nebatut) cu 5 petale.Daca nu esti sigur de soiul folosit,faci un test de gust.Nu folosi liliac care a fost tratat cu pesticide /cumparat de la florar.

Ingrediente:

2 cani apa plata
3/8 cana zahar
1 1/2- 2 cani liliac(florile tocate)
1/2 albus,usor batut
1 mar Granny Smith,cuburi
suc proaspat lime/lamaie verde
miere
flori liliac confiate


MDP:

Aduci la fiert apa si zaharul,dai focul la mic.Pui liliacul si lasi 5 min. apoi strecori in bol si dai la rece.Pastrezi cateva linguri de lichid,separat.Adaugi albusul in bol,amesteci sa se combine,pui in masina de inghetata si urmezi instructiunile ei.Pui serbetul intr-un vas cu capac si-l congelezi bine.
Combini merele cu cele cateva linguri de lichid pastrate/baza serbetului,pui cateva picaturi lamaie,lasi deoparte.
Decorezi serbetul cu merele cuburi,miere si liliac zaharisit(uns cu albus si pudrat cu zahar farin).

Reteta:

http://thepleasanthouse.com/recipes/lilac-sorbet/

Niciun comentariu: