sâmbătă, 23 ianuarie 2010
Gulii umplute in sos capere
Ingrediente:
4 gulii medii
2 morcovi
4 Linguri ulei masline
300 g capere conservate
100 g orez
sare
piper alb
2 Linguri faina
1 lingurita nucsoara
50 g margarina
1 legatura patrunjel
MDP:
1.Se spala orezul in 2- 3 ape,se pune la fiert,la foc potrivit cu apa de 3 ori mai mult decat cantit. de orez.Dupa ce a fiert,se pune 1 cubulet margarina,sare dupa gust.
2.Fierbi morcovii cu 1 praf sare.Treci caperele prin jet apa,le pui la scurs.
3.Guliile curatate de coaja,le tai 1/2,le scobesti.Le ungi cu ulei masline,le dai 1 praf sare,le bagi cateva min. la cuptor sa se inmoaie.
4.Intr-o cratita mica incingi restul ulei pui faina cernuta si apa fiarta,amesteci usor pana obtii o ciulama.Condimentezi cu:sare,piper,nucsoara,lasi la rece.Umplii guliile cu:orez,capere,morcovii taiati,dai la copt.Servesti orante cu sosul nucsoara si patrunjel.
Etichete:
Aperitiv,
capere,
Condimente,
gulii,
Ianuarie 2010,
Mancare,
morcov,
nucsoara,
orez,
patrunjel,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu