joi, 21 ianuarie 2010

Aluat de cozonac

1kg faina
280 g zahar
putina sare
coaja lamaie
vanilie
2 Linguri rom
250 g unt
1/2 lapte
25 g drojdie
5 galbenusuri

Pt uns:

1 galbenus

MDP:

Maiaua:
3/4 pahar lapte,40g faina,drojdia le amesteci,dupa ce a crescut,amesteci cu restul de faina,lapte,5 galbenusuri,sare,bati bine.Pe parcurs adaugi zaharul,vanilia,rom,coaja lamaie si la urma untul,lasi la crescut acoperit.Ungi formele cu unt,pui aluatul,forma sa nu fie plina,daca doresti,il umplii cu diverse.Ungi cu galbenus,dai la foc domol1-1,5 ora.Mai lasi 10 min in forme,apoi rastorni.Poti pune in aluat si 3 albusuri batute spuma si 80-100 g stafide,ciocolata taiata bucati mici,dupa dorinta si imaginatie.

IMPORTANT:faina sa fie de calitate 000 si sa fie calda.

Preparate de arta culinara-Iosif Strasman si Ion Radu

Niciun comentariu: