sâmbătă, 23 ianuarie 2010
Cremsnit
Ingrediente 12 portii:
Pt foi:
500 g faina
500 g unt
250 g apa
1 Lingura otet
1 galbenus
1 praf sare
Pt crema:
500 ml lapte
1/2 baton vanilie
4 oua
200 g zahar
3 Linguri faina
Pt garnisit:
100 g zahar pudra
MDP:
1.Aluatul:350 g faina,galbenus,apa,sare,otet,amesteci,pui la rece 30 min.Din restul fainii si unt faci un aluat,dai la rece 15 min.
2.Se intind cele 2 aluaturi ,se pune aluatul cu unt deasupra celui fara unt,impaturesti in 3,dai la rece 25 min.Operatia se repeta de 3-4 ori,pastrand aluatul la rece cate 15 min.
3.Amesteci zaharul cu faina,le subtiezi cu laptele fierbinte in care ai fiert batonul vanilie,le fierbi pe baie apa(bain-marie),amesteci continuu.
4.Imparti aluatul in 2,intinzi foi si le coci in 2 tavi egale,stropite cu apa,mai intai la foc iute,apoi la foc moderat.Una dintre foi se cresteaza pt a marca bucatile de prajitura.
5.Pui crema fierbinte peste patratele de foitaj,se niveleaza si se lasa sa se raceasca.Se acopera cu cea de a doua foaie si se rastoarna,pt ca deasupra sa fie foile taiate.Tai prajitura pe liniile deja trasate,pudrezi cu zahar,servesti.
Etichete:
aluaturi,
Condimente,
Desert,
foitaj,
Ianuarie 2010,
Prajitura,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu