marți, 2 septembrie 2008

Kapia galbeni murati




Ingrediente:

20-30 kapia mari,taiati
2-3 cepe dulci,injumatatite si feliate
6 catei usturoi intregi
1/4 cana sare
gheata si apa
2 cani zahar
1 lingurita turmeric
1 lingurita seminte telina
1 Lingura boabe mustar
3/4 cana otet alb
3/4 cana otet mere


Pregatire:

Intr-un bol mare combini ardeii,ceapa,usturoiul,sarea;acoperi cu gheata si lasi sa stea cateva ore.Scurgi lichidul si elimini usturoiul.Combini zaharul,condimentele,otetul si pui la fiert.Adaugi ardeii si ceapa si fierbi la foc mic cca 5 min.Pui in borcane sterilizate,acoperi cu lichid si lasi 0,5-1 cm pana la gura borcanului.Pui capacul-sterilizat,si fierbi in baie apa 10 min.

Nota:
1.poti pune usturoi in borcane.
2.a folosit reteta pt a mura ceapa,ardei iuti,castraveti(cu marar si zahar,taiati felii).
3.Nu arunca lichidul ramas il folosesti la urmatorul lot-de muraturi.


Reteta aici:

Pickled Banana Peppers

http://swankcatering.blogspot.com/

Niciun comentariu: