vineri, 12 septembrie 2008

Insule plutitoare cu zmeura/Lapte de pasare



Insula plutitoare este o delicioasa budinca frantuzeasca.Se poate servi cu orice fel de fructe sau simplu.

Ingrediente pt 4 portii:


6 oua separate
100 g zahar pudra
150 ml smantana grasa( double cream)
200 ml lapte
1/2 pastaie vanilie
fructe de vara pt servit


Pregatire:

Pui in oala smantana, laptele si vanilia taiata in lung si razuite semintele,dai la fiert,scoti vanilia.In acelasi timp amesteci galbenusurile cu 70 g zahar,torni crema fiarta peste galbenusuri,amesteci bine.Pui crema din nou pe foc amesteci de la baza spre sus,cand crema acopera spatele lingurii iei de pe foc,bati bine si o pui in bolul mixerului.
In acelasi timp,bati albusurile,cu restul de zahar,cca 3-4 min pana stau tari,si stralucesc.Intr-o oala pui apa sa fiarba incet,cu o lingura formezi galuste si le dai drumul in apa,le lasi cateva minute pe fiecare parte,le scoti pe farfurie,pe care ai pus hartie,ca sa elimini orice urma de apa,le fierbi in loturi.Servesti imediat cu crema de galbenusuri calda/la temp. camerei.Imparti sosul in 4 farfurii si deasupra pui o bezea/galusca.Decorezi cu zmeura daca doresti.


Reteta aici:


Iles flottants with raspberries

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/iles-flottants-with-raspberries-889140.html

Niciun comentariu: