vineri, 12 septembrie 2008

Briose cu glazura branza si buline de capsuni





Ingrediente :

2 Linguri unt nesarat,la temp.camerei
1/2 cana faina
1/4 cana lapte batut
1/8 lingurita bicarbonat
1 galbenus,de la 1 ou mare,la temp.camerei
1/2 lingurita extract vanilie
1/4 cana plus 2 Linguri zahar
1/8 lingurita sare
2 capsuni mari,taiate 0,6/0,6 cm

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C,ungi si pui in forma de briose 5 forme de hartie.Lasi deoparte.Combini laptele,bicarbonatul,adaugi galbenusul,vanilia si bati sa se amestece.
Intr-un mic bol pui faina,zaharul,sarea si le amesteci.Adaugi untul si 1/2 din amestecul de lapte.Bati la viteza mica,pana ingredientele uscate se incorporeaza.Maresti viteza si bati pana cresc in volum,45 sec cca.Cureti aluatul de pe margini.Torni restul de amestec de lapte,bati la vit. medie,cca 20 sec.Cu un cutit foarte ascutit tai capsunile felii de 0,6 cm,apoi cuburi de 0,6 cm.Le incorporezi delicat in aluat.

Cu lingura pui in cele 5 forme.Pui un pic de apa in restul formei care ramane goala,sa nu se arda.Coci 20-23 min,probezi cu scobitoarea.
Scoti din cuptor,le lasi sa se raceasca pe gratar.


Glazura de branza si busuioc

113 g crema branza,la temp. camerei
2 Linguri unt nesarat,la temp. camerei
1 cana zahar pudra
3 frunze mari busuioc,tocate
3 capsuni mari taiate cuburi de 0,6 cm


Pregatire:

Intr-un bol mediu pui crema branza si untul,le freci 20 sec,adaugi zaharul si busuiocul si continui sa mixezi.Pui glazura in cornet si decorezi briosele.Decorezi cu patratelele de capsuni.

Reteta aici:

Strawberry Dots

http://bigblackdogs.blogspot.com/search?updated-max=2008-07-29T15%3A59%3A00-05%3A00&max-results=4

Niciun comentariu: