vineri, 12 septembrie 2008

Humus de Dovleac




Ingrediente:

4 pitas/lipii de 15 cm,fiecare taiata in 8 bucati
ulei
2 Linguri tahini(pasta susan)
2 Linguri suc proaspat lamaie
1 lingurita seminte chimen,pudra
1 lingurita ulei masline
3/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper rosu,pisat
420 g dovleac(la cutie/calit,facut piure)
1 catel usturoi,tocat
2 Linguri patrunjel frunze
1 Lingura seminte dovleac,prajite,optional


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 218*C.
2.Pui pita/lipiile,unse cu ulei in tava,le coci 6 minpana se prajesc.
3.Asezi tahini si urmatoarele 7 ingrediente in robot,si le faci crma,adaugi patrunjelul,mixezi.Pui humusul/crema in bolul de servit,presari semintele de dovleac,daca doresti.Servesti cu felii de pita.

Reteta aici:

Pumpkin Hummus

http://www.recipegirl.com/Appetizers/Appetizer%20Recipes/Pumpkin%20Hummus.htm#TOP%20OF%20HOME%20PAGE

Niciun comentariu: