joi, 4 septembrie 2008

Conopida aromata, cu mazare si chimen



Sunt fan conopida,de obicei o fierb si o mixez cu, unt si firimituri/pesmet prajite in el,sau rasa cruda o mixez cu smantana fermentata/acra,sare,piper si suc lamaie.Aceasta este prima conopida exotica,care intr-adevar mi-a placut.Ar putea acompania cu succes o bucata de carne la gratar.


Ingrediente:


sare
piper
4 lingurite turmenic pudra
350 g conopida,buchetele
200 g mazare fina,congelata
3 Linguri ulei vegetal
5 lingurite seminte chimen
un praf chilli, fulgi
coriandru proaspat pt garnitura


Pregatire:


Pui apa cu sare si turmenic la fiert.Adaugi conopida si o fierbi all dente/sa fie aproape gata.Adaugi mazarea,in ultimul minut.Scurgi,lasi la rece.Incalzesti uleiul in tigaiela foc mediu.Adaugi chimenul si-l prajesti,pana incepe sa pocneasca.Adaugi conopida si mazarea si le sotezi,cca 3-5 min,pana conopida incepe sa se coloreze.
Asezonezi cu sare,piper si chilli/ardei iute,presari coriandru tocat si servesti.


Reteta aici:

Gobi matar or cauliflower and peas with cumin

http://nami-nami.blogspot.com/search?updated-min=2005-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2006-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=50

Niciun comentariu: