joi, 4 septembrie 2008

Gem capsuni cu lemongras si menta



Ingrediente:

1kg capsuni
250 g zahar
suc de la 2 lamai
3 Linguri pectina
2 tije lemongras/iarba de lamaie
1 mana frunze menta proaspete

Pregatire:

Tai capsunile in bucati mici.Le combini cu zaharul si sucul de lamaie.Adaugi pectina.Despici lemongrasul si-l tai bucati de 3 cm,ca sa-si lase maxim de aroma,le pui intr-un filtru de hartie apoi in amestecul de fructe.Lasi fructele sa fiarba 30 min,apoi 1/2 din ele le mixezi in blender.Pui piureul in oala,scoti lemongresul si adaugi frunzele menta.Testezi daca gemul s-a stabilizat,daca nu mai fierbi,torni in borcane sterilizate.

Reteta aici:

Strawberry jam with lemongrass and mint

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2004/06/strawberry_jam_.html

Niciun comentariu: