marți, 2 septembrie 2008

Cupe din bezele



Ingrediente:

4 albuse, de la oua mari
1/4 lingurita sare/1 ml
1/4 lingurita crema tartar/1 ml
1 cana zahar granulat/250 ml


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 130*C.
2.Captusesti 2 tavi mari cu hartie copt.
3.Bati albusurile tare,adaugi sarea si crema tartar,pana sta cu mot,adaugi treptat zaharul,bati la vit. mare pana stau tari si devin lucioase.
4.Pui 1/2 din bezea in punga de patiserie,incepi sa formezi cupele de la baza,faci un cerc cu diametrul 5 cm si faci 2 randuri in sus peste cel de la baza.
5.Coci bezelele 1 ora,micsorezi focul la 110*C,daca incep sa se inchida la culoare.
6.Lasi bezelele sa se raceasca in cuptor.
7.Dupa ce s-au racit le pastrezi in cutie/borcan.


Reteta aici:

Meringue Cups

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5609


Cred ca daca sunt facute mai mici-in diametru,sunt mai dragute.
Am pus in loc de crema tartar,sare de lamaie,nu prea multa ca ies putin acrisoare.

Niciun comentariu: