luni, 6 octombrie 2008
Chiftele de dovlecei cu sos Chimichurri
Ingrediente:
453 g dovlecel(cca 2 dovlecei medii) ras
1 lingurita sare
1 Lingura coaja lamaie
1/3 lingurita piper negru
1/2 lingurita condimente grecesti(Cavender's)-vezi reteta
1 Lingura sos Chimichurri sau 1 Lingura partunjel tocat plus 1/2 catel usturoi tocat-vezi reteta
2 oua mari,batute
1/2 cana faina simpla
2-4 Linguri ulei masline
Pregatire:
Combini toate ingredientele,le prajesti in ulei la foc mediu-mare.Pui o lingura plina de amestec in tigaie,prajesti 4 chiftele odata,pana se rumenesc.Le tii acoperite pe o farfurie,pana prajesti restul.
Ies cca 8 chiftele.
Reteta si info nutritional aici:
Zucchini Fritters with Chimichurri Sauce
http://afridgefulloffood.typepad.com/my_weblog/2006/08/zucchini_fritte.html#more
Cavender's-contine sare si piper,usturoi,oregano,zahar,pudra ceapa,petrunjel si alte 5 condimente(granule de vita,scortisoara,nucsoara,amidon...)
Condiment grecesc:
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/condiment-grecesc.html
Sos Chimichurri
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/sos-chimichurri.html
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
dovlecel,
lamaie,
Octombrie 2008,
patrunjel,
sosuri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu