Ingrediente:
2 Linguri margarina
2 Linguri faina
3 cesti lapte fierbinte
2 cesti tomate curatate de coaja si taiate felii/1 cutie de 1/2 kg tomate in bulion
1 ceapa tocata
2 Linguri frunze limba mielului tocate fin
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita boia iute
2 lingurite zahar
2 lingurite patrunjel/asmatui tocat
cateva flori de limba mielului
MDP:
Margarina topita se amesteca cu faina,se ia de pe foc,se amesteca incet cu laptele.Se da in clocot amestecand continuu,pana se ingroasa.In acest timp se fierb la foc moale tomatele,impreuna cu limba mielului,ceapa,sarea,zaharul,boiaua,cca 10 min.Se paseaza si se adauga treptat la sosul alb,amestecand continuu.Se da in clocot,se serveste in cesti,presarata cu verdeata si cu o floare in mijloc.
Plante aromatice si condimentare utilizate in preparatele culinare
joi, 25 februarie 2010
Supa de tomate aromata
Etichete:
asmatui,
boia,
Cartile mele de bucate,
Condimente,
Februarie 2010,
Flori comestibile,
limba mielului,
patrunjel,
rosii,
Supa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu