duminică, 28 februarie 2010

Piure morcov si batat




Ingred 4 portii:

4 morcovi
1 lingurita zahar brun
1 Lingura ulei masline
1 ceapa esalota,fin tocata
2 cartofi dulci
1/2 lingurita pudra usturoi
1 lingurita mustar Dijon
1/8 lingurita chimen macinat
1 1/2 Lingura unt cremos migdale/migdale macinate,optional
2 Linguri lapte praf,cald
1 Lingura ulei migdale prajite
1 1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper alb
1 Lingura patrunjel,optional

MDP:

Rupi crenguta rozmarin in 1/2, o pui in tifon.Cureti morcovii,ii tai sferturi,in oala incalzesti 1 lingura ulei masline,adaugi ceapa si o calesti pana e aurie,adaugi rozmarinul pus in tifon si mai calesti cateva min.Adaugi morcovii,ii sotezi cca 2 min,adaugi zaharul brun si 1-1 1/2 sfert de apa.Aduci la fiert,micsorezi focul,fierbi cca 40 min,cand se evapora apa ii scoti,ii scurgi bine,arunci rozmarinul,asezonezi cu 1/2 lingurita sare,lasi la racit.,ii pui in robot,omogenizezi.
Cureti cartofii dulci ii tai cuburi de 5-6 cm,de preferat sa nu-i tai prea mic pt ca absorb prea multa apa, ii pui in oala mica,pui 2-3 cani apa(depinde de cat e focul de mare),aduci la fiert,reduci si fierbi la mediu-mare,cca 10-15 min,scoti,lasi putin la racit,cat sa-i iei cu mana,pui in oala,pasezi cu furculita,adaugi usturoi,mustar,untul migdale,chimen,morcovii,incet adaugi laptele fierbinte,amesteci bine cu lingura lemn.Adaugi uleiul migdale si 1 lingurita patrunjel,asezonezi cu sare,piper.Poti servi la piept pui umplut.
Servesti cald,decorat cu mult patrunjel.

Reteta:

Carrot puree mashed carrots

http://www.phamfatale.com/id_1111/title_Carrot-Puree-Mashed-Carrots/

Niciun comentariu: