vineri, 26 februarie 2010
Turnulete cu mere
Pregatesti dresingul cu o zi inainte,acoperi,dai la rece.
Pui feliile mere pe gratar,dimineata,acoperi.
Prajesti nucile cu o zi inainte.
Asamblezi salata cu 1-2 ore inainte sa servesti si dai la rece.
Ingrediente:
3 mere Golden delicios,de 9 cm diametru,feliate de 6 mm grosime,scos semintele(12 felii)
3 Linguri unt,topit
3 Linguri zahar superfin
12 felii branza capra cu ierburi,gros 6 mm
1/2 cana nuci prajite,tocate
3 cani amestec pt salata/amestec laptuca
1 1/2 cana mere la gratar,dresing balsamic cu smochine si mar-vezi reteta
MDP:
Pt a gati merele,ungi fiecare felie cu unt topit,le treci doar pe o parte prin zahar.Le pui pe gratar pe ambele parti,pana se inmoaie,cca 5 min,sau le rumenesti pe aragaz la gratar.
Asamblare:
Ungi 6 cilindri /cani supa cu ulei si le pui pe o tava.Asezi straturi in ordinea urmat:1 felie de mar,1 felie branza,1/2 lingurita nuci,1/4 cana verdeturi pt salata.Repeti straturile,termini cu salata.Presezi in jos delicat,dar ferm,racesti pana servesti,cel putin 1 ora.Pt servit bagi spatula sub fiecare stiva,transferi pe farfuria servit,scoti forma,pui o lingura sos in jurul bazei si presari si putin deasupra turnuletului.servesti.
Pt nucile prajite:pui 2 cani nuci intr-o tava nica pe hartie,intr-un singur strat,le coci la 175C,cca 8 min,pana aunt maro-aurii,lasi la racit.Pot fi congelate/pastrate in punga plastic.
Dresing balsamic cu smochine si mar
Ingrediente 1 1/2 cana:
2 Linguri mustar cu miere
1 mar,curatat,feliat,copt pe gratar pana se inmoaie
1/4 cana otet balsamic cu smochine(a folosit 1/4 cana otet balsamic amestecat cu 1 Lingura gem smochine)
3/4 cana ulei rapita
1 Lingura ulei nuci
MDP:
Le pui toate in blender exceptand uleiul,omogenizezi.Adaugi treptat uleiul,pana se ingroasa,racesti.
Reteta:
http://www.foodbuzz.com/recipes/1772826-apple-and-field-greens-stack
Etichete:
branza,
Februarie 2010,
gem,
mere,
mustar,
nuci,
otet balsamic,
salata verde,
Salate,
smochine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu