duminică, 28 februarie 2010

Patratele cu smochine si branza



Ingrediente 6 portii:

12 smochine negre
1 lingurita ulei
2 cani faina
1 lingurita sare
1/3 lingurita otet alb
1/2 cana apa rece
21 Linguri unt nesarat,rece(2 pachete/236 g+5 Linguri)
4 Linguri mustar hrean/obisnuit
1/4 cana nectar agave
1 praf piper alb
6 crengute cimbru proaspat
1 camembert mic,cuburi,la temp camerei
1 lingurita patrunjelcret,fin tocat-optional

MDP:

Ungi fin cu ulei peretii vasului(robot).Apoi amesteci faina sarea si 4 linguri cuburi unt,rece.Adaugi apa rece si otetul,amesteci pana formezi coca.Nu supramixezi.Pui coca in bol mare captusit cu plastic,o infasori,dai la rece 30 min.
Intinzi aluatul intr-un patrat de 25 cm.
Asezi restul unt intre 2 foi mari hartie pergament,il intinzi in patrat de 15 cm.Pui patratele in frigider cca 25-30 min,daca nu ai timp le pui 15 min la congelator.
Pui patratele de unt peste aluat si apoi rulezi din colt la 45 grade,aluatul.Prin acest lucru,untul ar trebui sa fie in patratul de aluat(SA ARATE CA UN DIAMANT IN INTERIOR).Indoi colturile aluatului fata de marginea dreapta a aluatului.Untul ar trebui sa fie total acoperit.
Intinzi aluatul intr-un dreptunghi de 45/15 cm.Indoi aluatul in treimi si intinzi pt a crea iar un dreptunghi de 45/15 cm.Tai 12 patrate de 9 cm.Asezi intre patrate foi hartie pergament,racesti la frigider,pana pregatesti smochinele.

Preancalzesti cuptorul la 200C.
Pt branza:tai branza in 12 cubulete.Infigi 1/2 crenguta cimbru intr-o margine a cubului.
Pt smochine:le speli,le usuci,tai in cruce,cam pe 3/4.
Asmblare:pui hartie in tava,asezi patratele foitaj,ungi cu cca 1 lingurita mustar in centru fiecarui patrat,asezi smochina pe aluat,presari pe fiecare cca 1 lingurita nectar agave/miere,presari piper.Coci 12 min la 200 C,pana foitajul se umfla si e usor,apoi dai la 190C,pui un cub branza in smochina si coci inca 4 min.Branza trebuie sa se inmoaie,nu sa se topeasca iar aluatul auriu cu suc de la smochina roz in interior.Inainte servit decorezi cu patrunjel.Servesti fierbinte/la temp camerei.


Reteta:

Camembert Stuffed Fig Puffs
http://www.phamfatale.com/id_524/title_Camembert-Stuffed-Fig-Puffs/

Niciun comentariu: