vineri, 26 februarie 2010

Paine cu dovlecel



Ingrediente:

2 cani faina obisnuita
1 ou
1 cana dovlecel ras
1 Lingura drojdie
1 Lingura busuioc tocat
1/2 lingurita ghimbir ras fin
1 lingurita zahar
1/4 cana apa
2 lingurite ulei masline
1 lingurita sare

MDP:

Incalzesti apa sa fie calduta,adaugi drojdia,zaharul,sarea,lasi 10 min sa creasca.
Apoi adaugi celelalte ingred.,amesteci bine,daca e prea lipicios mai adaugi faina.Framanti cateva min,sa ai un aluat omogen.
Ungi un bol cu ulei,pui aluatul,lasi sa creasca la caldura,cca 2 ore,pana se dubleaza.
Pui aluatul pe planseta,il apesi in jos,dai forma dorita,pui in tava si mai lasi 30 min sa creasca.Preancalzesti cuptorul 10 min la 175C.Coci cca 40 min.
A servit painea cu pesto de rosii uscate.

Reteta:

Zucchini bread

http://www.aayisrecipes.com/2008/09/18/zucchini-bread/

Niciun comentariu: