vineri, 26 februarie 2010

Cornete din paine









Ingrediente:

1/2 cana lapte
1/2 cana apa
3 Linguri ulei
1/4 cana zahar
1 ou batut
1 1/2 lingurita sare
2 1/4 drojdie uscata
3 1/2 -4 cani faina de paine(tip 650)

Pt uns:

1 ou
1 Lingura lapte

MDP:

Incalzesti laptele,cand e caldut adaugi uleiul,zaharul,sarea,amesteci bine.Adaugi oul batut si 2 cani faina,omogenizezi cu lingura lemn.
Adaugi drojdia,amesteci,lasi 10 min,neacoperit,acum incepi sa pui mai multa faina.Cand aluatul incepe sa se intareasca il pui pe masa infainata,framanti cca 8 min,adaugand faina,trebuie sa fie omogen si elastic.Adaugi faina pana nu e lipicios cand il framanti.Pui 1 lingura ulei in bol,pui coca,o intorci de cateva ori sa se unga peste tot,acoperi cu plastic,lasi la crescut,cca 1 ora,pana se dubleaza.Scoti din bol,framanti de cateva ori sa iasa gazele,faci un sul,tai in 8 buc egale(folosesti cantarul).Lasi 5 min la odihna.Iei fiecare bucata coca si faci un sul de 90 cm.
Rulezi snurul in jurul unui cornet uns de metal de 15 cm,incepi de la baza spre varf.Pui in tava cu hartie,acoperi cu folie plastic,lasi 30 min.Coci in cuptorul preancalzit la 175 C,20-25min,pana sunt maro-aurii.Asezi pe gratar,lasi la racit cateva min,scoti cornetele metalice.
Aceste cornuri delicioase le poti umple cu orice:salata pui/ton/ou.Sunt perfecte pt o petrecere a copilului/picnic.

Reteta:

Bread Cones

http://www.cookingbread.com/classes/class_bread_cones.html

Niciun comentariu: