vineri, 26 februarie 2010
Chiftelute cu legume conservate si morcov
Ingrediente:
250 g carne slaba porc tocata
4 Linguri legume conservate
1 lingurita faina porumb
1 Lingura ulei susan
2 Linguri sos soia
putin piper
1/2 lingurita zahar
1/2 morcov
Pt sos:
2 Linguri sos soia
1 Lingura zahar
1/2 lingurita sos soia negru
3/4 cana apa
2 catei usturoi
2 Linguri ulei
MDP:
1.Speli.scurgi legumele conservate,absorbi apa.
2.Tai cuburi de 1/2 cm morcovii.
3.Fie ca toci carnea la masina/de mana pe tocator,adaugi legumele,le toci toate cca 5 min,pana sunt tocate fin si le amesteci cu carnea bine.
4.Adaugi si cuburile de morcov,malaiul,sos soia,uleiul susan,piper,zahar,amesteci bine.
5.Iei carnea o bati de 10-20 ori de tocator pt a elimina aerul si pt a o face mai compacta si elastica,cand va fi gatita.
6.Formezi chiftele,incalzesti tigaia,pui ulei s-o ungi apoi il scoti din tigaie,cand e fierbint prajesti chifteaua sa se rumeneasca 8-10 min(o poti praji si pe cealalta parte).
7.Cand e aproape gata prajita,adaugi usturoi tocat sa se prajeasca in ulei.
8.Amesteci zaharul,cele 2 tipuri soia,apa in bol.Torni peste chiftele,acopri si fierbi 5 min la foc mic,cu capac.Le intorci,acoperi si mai fierbi 5 min.
9.Servesti fierbinti.
Reteta:
Braised Minced Pork with Preserved Vegetables and Diced Carrot
http://www.werynice.com/home/?tag=preserved-vegetables
Etichete:
Condimente,
Februarie 2010,
malai,
morcov,
Porc,
sos soia,
susan,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu