sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Ficat pui cu sos iaurt si salata quinoa



Ingrediente 2 portii:

4 Linguri ulei masline
1 ceapa mare,fin feliata
1/2 kg ficat pui,scurs
cca 1 cana faina
cca 1 lingura paprika afumata
1lingurita boia ardei iute
1lingurita sare
2/3 cana iaurt gras
2 Linguri menta,tocata

Pregatire:


Sotezi ceapa in 2 linguri uleipana se coloreaza usor,lai deoparte.
Amesteci faina,boiaua,paprika,sarea pe o farfurie.Treci ficatul prin faina.Mai pui ulei daca e nevoie in tigaie,prajesti ficatul 2-3 min,pe o parte,pana se rumeneste.
Pui menta in iaurt.
Servesti ficatul pe un pat de ceapa cu sosul iaurt deasupra/lateral.


Ouinoa tabbouleh

2 cani apa
1 cana quinoa


Adauci apa la fiert,pui quinoa,reduci focul,fierbi 15 min,pana e absorbita toata apa.Vanturi cu furculita si lasi la racit.
In acest timp pregatesti urmatoarele ingrediente:

3 rosii prunisoare,fara seminte,taiate fin
1/2 ardei gras rosu,fara membrane,cuburi fine
1/2 castravete lung,taiat pe 1/2 in lungime,fara seminte,cuburi fine
3-4 cepe verzi,feliate fin(intreaga sau jumatate ceapa rosie)
mai putin de o cana patrunjel tocat f fin(cca 1/2 legatura)
cca 1/3 cana frunze menta,f fin tocate
3-4 Linguri ulei masline
sucul de la 1 lamaie mare
1 lingurita sare

Le amesteci intr-un bol mare.Pui quinoa rece si condimentele.
Ies 4-6 portii.

Reteta aici:

Smoked paprika chicken livers with mint yogurt sauce and quinoa tabbouleh

http://littlebouffe.blogspot.com/2006/05/smoked-paprika-chicken-livers-with.html

Niciun comentariu: