joi, 29 ianuarie 2009

Supa rosii cu galuste rotunde

Din cartea:Retete culinare pt fiecare zi


Ingrediente:

Pt supa:

2 kg rosii
1 ceapa
2 morcovi
2 cartofi
1 telina
2 ardei grasi
3 Linguri ulei
100 g smantana
1 legatura patrunjel
1 Lingura vegeta



Pt galuste:

250 ml lapte
2 oua
100 g gris
200 g crutoane
50 g unt
sare

Pregatire:

Legumele se pun la fiert in 4 litri apa.Rosiile cuburi se pun la fiert separat cu vegeta.Cand legumele sunt fierte se scot si supa se strecoara.
Rosiile se trec prin sita,se pun in supa.
Pregatesti galustile:Amesteci laptele,untul sarea.Se incalzeste se incorporeaza grisul,amesteci cu telul pana se ingroasa,iei de pe foc,racesti.Crutoanele de paine prajita,ouale se pun in gris,framanti bine.Cu mana umeda formezi bile,le fierbi in supa 15 min,la foc mic.
Supa se servesre calda cu smantana si verdeata.

Niciun comentariu: