marți, 27 ianuarie 2009

Supa crema de dovleac



Ingrediente:

2 dovleci/acorn squash/placintar,medii
1 Lingura ulei masline
1/2 cana ceapa tocata
390 g supa pui putin sarata
1/4 cana apa
2 Linguri zahar brun
1/4 lingurita sare
scortisoara,optional
1/4 lingurita scortisoara
1/8 lingurita piper alb/negru
1/4 cana smantana degresata/light
seminte dovleac

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 162*C.Speli dovleacul,il tai pe 1/2,scoti semintele.Pui in tava cu taietura in jos,coci 50-60 min,pana e moale.Lasi 10 min sa se raceasca,scoti cu o lingura miezul.
2.Intr-o oala mare,incalzesti uleiul la foc mediu.Adaugi ceapa,lasi sa se inmoaie,amesteci des,adaugi pulpa dovleac,supa,apa,gatesti la foc mediu-mare,pana incepe sa fiarba,amesteci frecvent.Adaugi zaharul brun,sarea,1/4 lingurita scortisoara,piper.Iei de pe foc,racesti usor.Acoperi si pasezi pana se omogenizeaza.Torni intr-un bol mediu,repeti cu restul amestecului.Repui tot amestecul in oala,adaugi smantana,incalzesti.Daca doresti decorezi portiile individuale cu scortisoara si seminte dovleac.

Reteta si info nutritional aici:

Acorn Squash Bisque Recipe

http://www.everydayhealth.com/publicsite/recipes/viewrecipe.aspx?recipeid=69

Niciun comentariu: