marți, 27 ianuarie 2009

Fasole chinezeasca



Ingrediente:

1 legatura fasole chinezeasca(fiarta sa fie moale)
1 1/2 Lingura fulgi chilii rosu
2 Linguri usturoi fin feliat
2 Linguri ghimbir,feliat vertical,fin
3 Linguri sos alune(peanut sauce)
3 Linguri sos Teriyaki
2 Linguri ulei susan/ulei ghimbir/obisnuit
sare(dupa gust,sosul Teriyaki are destula sare)

Pregatire:

1.Incalzesti uleiul susan/ulei ghimbir/obisnuit in wok/tigaie.
2.Adaugi usturoiul,ghimbirul,fulgii ardei si sarea.
3.Prajesti pana usturoiul se rumeneste usor.
4.Adaugi sosul alune si Teriyaki si amesteci bine.
5.Dupa ce ai fiert fasolea o amesteci in tigaie sa se acopere bine cu sos.
6.O prajesti 2-3 min,iei de pe foc.
7.Garnisesti cu ceapa verde.

Servesti calda cu orez.Este o masa completa cu/fara orez.Partea buna e ca poti folosi acest sos deja pregatit,este ca obtii aroma potrivita fara sa adaugi ingrediente in plus.

Reteta aici:

Chinese String Beans

http://sreelus.blogspot.com/2008/03/chinese-string-beans.html

Niciun comentariu: