miercuri, 28 ianuarie 2009

Tocana de toamna cu pui in oala pamant



Ingrediente:

1 ceapa,feliata
coapse pui,indepartate oasele,de praferat
3 catei usturoi
2 morcovi
2 tije telina
1 radacina brusture
1 nap
6 cani supa pui/legume
1/2 cana vin alb
1 Lingura piper
1 lingurita sare
2 ramurele oregano proaspat/1 lingurita uscat
1/2 cana coriandru tocat

Pregatire:

Feliezi ceapa si puiul,le sotezi in cca 3 linguri ulei masline,nu e nevoie de mai mult,se rumeneste usor carnea si ceapa.
Adaugi 3 catei usturoi tocati la amestecul sotat.
Adaugi 6 cani supa pui si 1/4 cana vin alb.
Pui oregano,coriandru,piper si sare(optional) in supa.
Inainte adaugi morcovii feliati.Feliezi si adaugi telina.
Nu a curatat de coaja brusturele pt ca se presupune ca e foarte hranitoare. curatat orice radacina a brusturelui l-a curatat bine a taiat capetele si l-a taiat in bucati subtiri.
A curatat si adaugat napul.
Gatesti acoperit cca 40 min,pana lichidul se reduce si legumele sunt facute.


Reteta aici:

Burdock and Winter Root stew with Chicken Cooked in Chilean Clay Pot

http://creativeclaycooking.com/?p=121

Niciun comentariu: