vineri, 23 ianuarie 2009

Brusturele

Radacina brusture,cand este subtire,flexibila au o multime de aroma,daca le feliezi fin si le fierbi inabusit.Nu le decoji,pt ca este atat de gustoasa si bune pt sanatate.
Radacina brusture purifica sangele si elimina toxinele,este diuretic.Medicina chineza il asociaza cu alte plante impotriva racelilor,rujeola,dureri de gat,amigdalita.Este folosit si in Japonia,ca sursa de vitamine si substante nutritive,in timpurile moderne,radacina este folosita in tratarea unor forme de cancer(inca se mai fac teste).
Semintele de brusture se folosesc in comprimate cu alte plante pt curatirea fluxului sanguin,ameliorarea artritei,tratarea gutei,reumatism,ulcere,acnee,eczeme,psoriazis.Chinezii le folosesc ca afrodisiac si in tratarea sterilitatii si impotentei.Uleiul de seminte de brusture este folosit pt a creste transpiratia,care este esentiala in curatirea organismului de toxine si elemente nocive,tratarea gripei,tulburarilor hepatice si pt rinichi care purifica sangele,pt colon.
Brusturele poate fi utilizat si ca laxativ bland,ajuta la eliminarea acidului uric.Contine principii active,eficiente ca antibacteriene si antifungicide.

http://www.naturalherbsguide.com/burdock.html
http://gothamist.com/2007/07/12/turkishstyle_bu.php

Niciun comentariu: