luni, 19 ianuarie 2009

Gutui cu sirop de vin



ingrediente:

4 gutui
1 sticla vin alb sec
1 cana apa
1/2 cana zahar
1/2 pastaie vanilie,crapata cu semintele scoase
3 crengute tarhon


Pregatire:

Cureti gutuile si le pui intr-un bol cu apa si lamaie sa previi oxidarea(sa se inchida la culoare).
Pui gutuile intr-o oala mare,pe un singur rand,adaugi restul ingredientelor,aduci lichidul la punctul fierbere.Fierbi la foc mic 30 min,pana se inmoaie,amesteci ocazional.Lasi fructele sa se raceasca complet in lichidul lor inainte sa le scoti.
Scurgi lichidul il reduci la jumatate si o sa ai un sirop minunat,cam 15 min,fierbi.Lasi siropul sa se raceasca,il torni deasupra gutuilor.Delicios!

Reteta aici:

Wine Poached Quince
http://cooking-books.blogspot.com/2008/10/wine-poached-quinces.html

Niciun comentariu: