vineri, 23 ianuarie 2009

Limonada din apa de orz/arpacas si ghimbir



2 Litri apa
1 cana zahar pudra
150 g arpacas,spalat si scurs
2 lamai
100 g ghimbir proaspat.curatat,feliat

Pregatire:

Cureti coaja lamailor sa nu ramana nici o parte alba.Odata curatate,storci sucul.
Pui apa si zaharul in oala,pe foc si amesteci pana se dizolva zaharul.Adaugi coaja lamaie,ghimbirul si arpacasul,lasi sa fiarba 30 min,iei de pe foc.
Strecori prin tifon ,sau muselina,pastrezi lichidul.Cand e rece adaugi sucul lamaie,mai adaugi zahar,daca doresti.Pastrezi in frigider,servesti cu gheata.


Reteta aici:

Ginger and Lemon Barley Water

http://cookalmostanything.blogspot.com/2007/02/jihva-for-ingredients-ginger.html

Niciun comentariu: