luni, 26 ianuarie 2009

Paine cu mere si toping nuci



Ingrediente:

250 g faina
250 g faina multicereale
30 g zahar
1 lingurita drojdie uscata
10 g sare
20 cl lapte
3 Linguri piure mere
1 ou
50 g unt topit

Toping:

30 g unt
30 g nuci tocate/migdale,etc
30 g zahar
30 g faina

Pregatire:

Combini cele 2 feluri faina,faci o adancitura si pui untul topit,oul,zaharul,drojdia si 1/2 din lapte.Pui sare,dar sa nu aiba contact direct cu drojdia.Incepi sa amesteci cu mana cate putin,adaugi restul de lapte,in functie de consistenta aluatului.Poti folosi masina de paine,in acest caz pui toate ingredientele cu exceptia merelor,lasi sa amestece pana la primul semnal care arata ca aluatul este bine amestecat.Dupa ce aluatul devine elastic pui piureul mere,lasi sa amestece.Lasi sa creasca acoperit cca 1 ora.Ungi forma,pui aluatul si lasi sa creasca cel putin 1 1/2 ora.Preancalzesti cuptorul la 200*C,coci cca 20 min.Poti pune sau nu topingul in functie de preferinta.Pt. toping amesteci toate ingred. si le pui la 1/2 timpului de copt.Este super pt micul dejun!

Reteta aici:

Apple Multicereal Milk Bread with Streusel Toppings

http://dhanggitskitchen.blogspot.com/2008/07/apple-multicereal-milk-bread-with.html

Niciun comentariu: