joi, 29 ianuarie 2009

Ciorba de perisoare cu nuca

Din cartea:Retete culinare pt fiecare zi


Ingrediente:

Pt ciorba:

2 cepe
2 morcovi
1 patrunjel
1 telina
2 cartofi
1 ardei
200 ml suc rosii
3 Linguri ulei
1 Lingura vegeta
verdeata(leustean si marar)
bors/suc lamaie
sare

Pt perisoare:

100 g orez
2 cepe mari
1 pahar nuci macinate
1 Lingura boia dulce
condimente:cimbru,oregano
1 Lingura vegeta
1/2 lingura pesmet/gris
2 oua

Pregatire:

Ciorba:Fierbi legumele,strecori.
Perisoarele:Calesti ceapa in apa,ulei,vegeta.Adaugi orezul,apa cat sa cuprinda orezul pana la 1/2.Lasi la racit,adaugi restul ingredientelor.Formezi perisoare,le pui in supa strecurata,le fierbi.Cand sunt aproape gata,pui sucul rosii,borsul/sucul lamaie,sare,dupa gust.Stingi focul,pui verdeata.Poti servi cu smantana.

Niciun comentariu: