vineri, 23 ianuarie 2009

Orez cu bacon si brusture



Ingrediente:

1 cana orez lipicios,Corean/Japonez,de preferinta
1,2 cana apa
2 fasii bacon,taiate 0,8 cm
1/2 Lingura sos soia
280g radacina brusture,fin feliata
1 ceapa verde,tocata
piper,dupa gust


Pregatire:

1.Incalzesti o tigaie mica,prajesti baconul,pana devine crocant.
2.Clatesti orezul cu apa rece,il pui intr-o oala mica cu 1,2 cana apa rece.
3.Adaugi sosul soia,baconul prajit si brusturele in oala.
4.Gatesti la foc mediu-mic,pana incepe sa se umfle,capacul ar trebui sa inceapa sa"danseze"din cauza prasiunii vaporilor.Micsorezi focul si fierbi cca 15 min,pana scade toata apa.
5.Lasi orezul 5 min cu capacul sa absoarba toata umiditatea.
6.Amesteci in el sau presari peste,ceapa tocata si piper.
Servesti cu o salata de vara.


Reteta aici:

Bacon and Burdock Takikomi Gohan (Seasoned Rice) for two

http://gapersblock.com/drivethru/2007/07/09/bacon_and_burdock_seasoned_ric/

Niciun comentariu: