sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Cupe dantelate



Pt cupe:

3 albusuri
120 g zahar tos
100 g faina cernuta
80 g unt,la temp camerei
40 g unt topit


Pregatire:
Bati cu telul untul si zaharul,repede,pui albusul unul cate unul si faina,apoi untul topit,amesteci bine.
Pe hartia de copt trasezi cercuri de cca 10 cm diametru,pui o lingura aluat.Coci la 180*C,cca 6 min/pana sunt usor aurii.Le pui pe o ceasca intoarsa ,pt a le da forma de cupe.Nu faci multe,se intaresc repede.

Pt spuma alba:

250 g ricotta
100 g zahar
1/2 paharel lichior(Strega-de ierburi-cu menta,fenicul,etc)

Amesteci branza,adaugi zaharul si lichiorul,amesteci putin.

Pt. Ganache de ciocolata:
250 g smantana dulce
300 g ciocolata lapte

Pui la fiert smantana,nu fierbi,iei de pe foc si pui bucatile ciocolata,o topesti,lasi sa se raceasca.
Apoi servesti cu amarettini/biscuiti migdale,zdrobiti/praf,amestecati cu bucatele de cupe/napolitana.
Asamblare:in cupe pui intai crema ganache de ciocolata apoi amarettini si napolitanele rupte,deasupra pui spuma alba.

Decorezi cum doresti.

Servesti rece.

Reteta aici:

coupelle stregate

http://www.unacilentanaincucina.splinder.com/post/16733395/coupelle+stregate

Niciun comentariu: