vineri, 20 iunie 2008

Inghetata cirese cu cipsuri de ciocolata




Cand faci inghetata poti incerca in loc de smantana de frisca sa pui iaurt.Incalzesti ciresele,zaharul sarea si laptele intai,apoi lasi la racit.Adaugi 1 3/4 cana iaurt foarte gras si le faci piure.

Ingrediente:

1 1/2 cana cirese / 375 g
3/4 cana lapte
1 3/4 cana zahar
1 praf sare
1 lingurita suc lamaie
2 Linguri lichior de coacaze/kirsch/cirese/rom
110 g ciocolata amaruie, taiata fin si tinuta la frigider pana la folosire.

Preparare:

1.Pui ciresele, laptele o cana frisca, zaharul si sarea intr-o cratita.Incalzesti la foc mediu pana amestecul scoate aburi, reduci flacara si mai lasi inca 15 min.Iei de pe foc,racesti. Torni amestecul in blender si-l faci piure.
2.Pui amestecul intr-un vas mare.Amesteci cu 3/4 cana frisca ramasa.Ingheti cateva ore.
3.Inainte de a pune amestecul in aparatul de facut inghetata/congelator adaugi sucul de lamaie si lichiorul-daca folosesti.
4.Cand inghetata este complet facuta dar inca moale, incorporezi ciocolata.Torni in vas cu capac si dai la congelator cateva ore.

Iese mai mult de 1 kg.


1 cana=250 ml

Reteta aici:

Cherry Ice Cream with Chocolate Chips Recipe

http://www.elise.com/recipes/archives/007262cherry_ice_cream_with_chocolate_chips.php

Niciun comentariu: