vineri, 20 iunie 2008

Serbet de mure 200 kcal/portia





Ingrediente:

3 cani mure
1/4 cana zahar
1/4 sirop porumb/miere
1 Lingura suc lime proaspat stors
1/2 cana apa
3 Linguri lichior mure-optional

Pregatire:

1.
Intr-o craticioara combini siropul porumb,apa,zaharul,le pui pe foc mediu ,amesteci pana se dizolva zaharul.
2.Maresti focul si fierbi mai mult de 1 min. fara sa amesteci.
3.Iei de pe foc si lasi sa se raceasca complet.
4.Pui murele, siropul de zahar,sucul de limeta si lichiorul in blender si-le faci piure.
5.Daca doresti poti strecura ,sa inlaturi semintele.
6.Acoperi si dai la congelator.
7.Poti pune in aparatul de facut inghetata daca ai.
8.Cand termini serbetul trebuie sa fie moale.Pentru a se intari transfera-l intr-un vas si congeleaza-l cateva ore.

Ies 3 cani.
1 cana=250 ml

Reteta si informatii nutritionale aici:


http://dietrecipesblog.com/2008/06/12/blackberry-sorbet-recipe-200-calories/#more-249

Niciun comentariu: