sâmbătă, 21 iunie 2008

Prajitura cu ciocolata si caramel




Baza:

200 g unt
1/2 cana zahar fin
2 cani faina obisnuita

Umplutura de caramel:

200 g unt
400 g lapte condensat
1 cana sirop
1/2 cana nuci tocate

Glazura ciocolata:

2 Linguri cacao
3 Linguri apa
4 lingurite unt
2 cani zahar pudra

Preparare:

Incalzesti cuptorul la 170*C/160*C cuptor cu ventilator.Pui hartie copt intr-o forma de 18/28 cm.

Pt. Baza:

Mixezi untul cu zaharul pana se dizolva,adaugi faina.Presezi compozitia in tava.Coci 15 min. in centrul cuptorului pana se intareste.

Pt. Umplutura:

intr-o oala pui untul,laptele condensat, siropul/miere.Dai la foc mediu,amesteci din cand in cand, cand incepe sa fiarba reduci focul si mai lasi 10 min.Amestecul se ingroase si capata culoarea auriu intens/de caramel.Iei de pe foc adaugi nucile.

Pt. Glazura:

Pui la fiert apa si cacaoa.Freci untul cu vanilia si zaharul si adaugi amestecul de apa si cacao.Glazura trebuie sa fie moale sa o poti intinde peste caramel.Lasi 2 ore inainte sa o tai.

1 cana=250 ml

Reteta aici:

Chocolate Caramel Slice

http://wwwthinkingaboutfood.blogspot.com/search/label/Violet%27s%20Pantry

Niciun comentariu: