luni, 12 ianuarie 2009

Anghinare cu sunca afumata



Ingrediente:

6 anghinare,rotunde
sare,piper,proaspat macinat
1 Lingura ulei masline
4 catei usturoi,fin feliati
200 g sunca afumata(jamon Serrano)
50 ml vin tare(Manzanilla sherry)

Pregatire:

1.Pregatesti anghinarea:tai tulpinile aproape de frunze,tai si cureti destul din frunze.Le pui in apa cu otet/lamaie,pt a nu se oxida.
2.Adauci la fiert o oala mare cu apa sarata si acidulata(otet/lamaie),pui anghinarea curatata,lasi cca 30 min pana se inmoaie.
3.Scurgi anghinarea,tai sferturi.
4.Incalzesti uleiul la foc mediu,in tigaie groasa(fundul),adaugi usturoiul,sunca si prajesti 1-2 min,amesteci.
5.Adaugi anghinarea-sferturi si prajesti amesteci si apoi lasi 5 min.
6.Torni vinul; si gatesti la foc viu,5 min.Asezonezi cu sare,piper,servesti.

Reteta aici:

Artichokes with jamon serrano
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512507

Niciun comentariu: