luni, 10 noiembrie 2008

Strudel mere



Ingrediente:

240 g aluat foitaj
1 ou
1 Lingura apa
2 Linguri zahar tos
1 Lingura faina obisnuita
1/4 lingurita scortisoara
2 mere mari,felii subtiri
2 Linguri stafide
zahar pudra-optional

Pregatire:

Lasi foitajul 40 min la temp camerei,sa-l poti lucra usor.Incalzesti cuptorul la 190*C.Ungi fin tava.Bati oul cu apa.
Amesteci zaharul,faina,scortisoara intr-un bol mediu.Adaugi merele si stafidele,amesteci sa se acopere.Intinzi foitajul pe suprafata infainata,intr-un dreptunghi de 40/30 cm.Pe partea scurta,pui umplutura la 2,5 cm de margine,rulezi(ungi marginile cu apa),inchizi,pui cu lipitura in jos.Coci 35 min,pana foaia se aureste.Lasi sa se raceasca in tava 30 min,presari cu zahar daca vrei.

Sfat:
Asigura-te ca merele si stafidele s-au acoperit uniform(pasul 2)cu faina,ea te ajuta sa ingroasa sucul eliberat de mere,cand se coc.

Reteta aici:

Apple Strudel

http://www.campbellkitchen.com/recipedetail.aspx?recipeID=23990

Niciun comentariu: