joi, 20 noiembrie 2008

Rasol crocant





Este cel mai vandut fel de mancare in restaurantele filipineze.
Iata cateva sfaturi:
Fierbi rasolul intr-o cantitate generoasa de sare,Sprite/7-Up si condimente.Nu-l fierbi prea mult,doar pana se inmoaie.Il usuci si-l dai la rece peste noapte.
Il prajesti bine.Incalzesti uleiul sa-l acopere pana incepe sa iasa fum.Cand il pui in ulei sa ai grija sa nu te arzi.Dai focul la mediu si cand pui rasolul il dai la mic,pt a incepe sa se faca maro auriu.

Ingrediente:

1 rasol porc
1 cutie mica Sprite sau 7-Up
1 catel usturoi
1 Lingura boabe piper
3 Linguri sare
3 frunze dafin
1 Lingura sos soia
ulei pt prajit

Pregatire:

Speli carnea si o pui intr-o oala mare.Adaugi Sprite/7 Up,si destula apa sa acopere carnea.Adaugi sare,piper,usturoi,dafin si sos soia.Acoperi si aduci la fiert.Fierbi la foc mic 1-1,5 oresau pana se inmoaie.Elimini spuma.Scoti carnea din oala,o scurgi si o pui in strecuratoare, pui pe un prosop hartie daca e nevoie.Intr-un wok mare incalzesti destul ulei si prajesti carnea pana e maro-aurie si pe piele incep sa apara basici.Scoti pe prosop hartie.Tai rasolul si-l servesti cald cu sos iute.

Reteta aici:

Crispy Pata

http://overseaspinoycooking.blogspot.com/2007/09/crispy-pata.html

Niciun comentariu: