vineri, 28 noiembrie 2008

Salata chinezeasca pui



Ingrediente:

2 lingurite ghimbir proaspat,ras
2 lingurite usturoi fin tocat
1 Lingura mirin(otet orez)/otet sherry(din vin Xeres)dulce
1 Lingura sos soia putin sarat
1 Lingura ulei susan prajit
1 piept pui fara piele,taiat pe 1/2
1/2 ardei gras rosu/galben,fasii subtiri
1 1/2 - 2cani zarzavaturi amestecate,rupte bucati
1 lingurita ulei vegetal

Intai:

Asezi ghimbirul si usturoiul in punga plastic.
Adaugi mirinul,sos soia,si uleiul susan.
Masezi usor punga sa se amestece ingredientele.

Apoi:

Bati carnea,sa o aplatizezi,o pui in punga,scoti aerul afara.Intorci punga de mai multe ori,sa se acopere fileurile si le marinezi cel putin 1/2 ora sau in frigider pana la 8 ore.

Cu zece minute inainte de a manca:

Imprastii salata pe farfurie.
Incalzesti uleiul vegetal,la foc mediu-mare in tigaie/gratar.Coci fasiile de ardei,le intorci ocazional,pana se inmoaie si se rumenesc,lasi deoparte.

Pt. pui:

Prajesti puiul pe ambele parti,reduci focul la mediu,pana nu mai e roz in centru,cca 5 min.
Transferi fileurile pe un tocator curat si le lasi la odihna cateva min.Pui 1/2 cana apa in tigaie si gatesti 1-2 min,amesteci(sosul).

La sfarsit:


Tai puiul pe diagonala si-l pui in centrul verdeturilor.
Presari sosul de carne si presari fasiile de ardei deasupra.

Reteta aici;

Chinese Chicken Salad

http://willclowerrecipes.blogspot.com/2008/08/chinese-chicken-salad.html

Un comentariu:

Dumitru Iulian spunea...

thnx.
mie-mi plac la nebunie cele chinezesti,
dar fiind prea complicate de obicei
comand mancarea pe net
(astia de ex. lucreaza cu bucatari chinezi, sunt f. buni..)