marți, 11 noiembrie 2008

Tocana de toamna in supiera din dovleac



Ingrediente pt 6 portii:

un dovleac de 2,267-3,174kg
2 Linguri ulei masline
453 g carnati italienesti
1 ceapa,tocata
6 cepe mici,oparite,cutatate
2 morcovi,curatati
1 tija telina
12 cartofi noi mici
2 catei usturoi,tocati
sare,piper
1/4 (Lingura)patrunjel proaspat
2 Linguri mustar Dijon
3 cani supa pui(cuburi)
1/2 cana vin alb
2 lingurite rozmarin tocat
2 lingurite cimbru,tocat
2-4 Linguri patrunjel tocat
113 g bureti cafenii/chanterelles
2 Linguri unt
Pt coca de unt/Beurre Manie:1 1/2 Linguri unt amestecat cu 2 Linguri faina


Pregatire:

Tai un capac dovleacului mai jos cu 7,6-10 cm mai jos de tulpina,cureti semintele si membramele.Il dai la cuptor,impreuna cu capacul la 175*C,pana se inmoaie,dar pastreaza forma.
In acelasi timp,incalzesti uleiul intr-o oala cu fundul gros si rumenesti carnatii la foc mediu-mare,apoi adaugi ceapa,morcovii,telina.Scoti carnatii si-i tai de 2,5 cm.
In aceiasi oala in care ai sotat ceapa,morcovii,rumenesti ceapa (mica)oparita si telina.Scoti grasimea,asezonezi cu sare piper.Adaugi usturoiul,cartofii,carnatii,mustarul.Adaugi supa,vinul ierburile.Aduci la fiert si fierbi 30 min la foc mic,pana se inmoaie cartofii.In timp ca legumele fierb,sotezi ciupercile in 2 Linguri unt, separat/in alt vas.Le adaugi in tocana.Aduci la fiert si torni peste aluatul de unt si faina,gatesti la foc mediu,amesteci,pana se ingroasa.Gusti,asezonezi daca e nevoie.
Transferi tocana in dovleac.Asezi pe hartie copt,sa treaca peste marginile formei,dai la 190*C,la cuptor convectie 10 min cu capacul(de la dovleac)pus.Scoti cu grija din cuptor,presari patrunjel,servesti si pui si miezul dovleacului la fiecare portie.
Nota:

Delicioasa cu cartofi dulci si pastai tinere de mazare/snow peas,buretii pot fi inlocuiti cu ciuperci albe mici.


Reteta aici:

AUTUMN STEW IN PUMPKIN TUREEN

http://www.athertonappliance.com/lachefemme_appetizers.php#stew

Niciun comentariu: