joi, 13 noiembrie 2008

Tort cu branza Padurea Neagra



Umplutura:

2 cani alune caju,inmuiate 1 ora/mai mult
1/4 cana nectar agave
1/4 cana sirop artar
1/4 cana apa
1/4 cana unt cacao,topit
1/4 cana unt cocos,topit
1-2 lingurite extract cafea-optional
1 lingurita extract vanilie/seminte de la 1/2 pastaie vanilie
1/4 lingurita sare
1 cana cacao
280 g cirese congelate,dezghetate

Pui in blender toate fara cacao si cirese,lasi sa se omogenizeze.In acest punct,adaugi cacaoa,daca-ti permite aparatul.Daca nu pui in alt vas si amesteci cu mixerul,adaugi ciresele dezghetate.Daca doresti faci un sos din cirese oprite,sau folosesti un pachet in plus.
Despre extractul de cafea.Cafeaua sporeste aroma de ciocolata,daca nu folosesti o substitui cu mai mult extract vanilie,sau nu mai pui nimic.

Pt Crusta:

1/2 cana nuci(de Brazilia)
1/2 cana cocos fasii
un praf sare
1 Lingura plina cacao
1-2 Linguri nectar agave
1-2 Linguri boabe cacao pisate(cacao nibs)
seminte de la 1/4 pastaie vanilie

Pui in robot:nucile,cocosul,sarea,pudra cacao,semintele vanilie,sa obtii firimituri fine.Adaugi agavele,cacao pisat pana amestecul sta tare impreuna.Presezi pe fundul formei de tort,daca faci un tort mare,dublezi/triplezi reteta pt crusta si umplutura.
Torni umplutura peste crusta si racesti/ingheti o ora,pana esti gata de servit.

Reteta aici:

Blackforest Chocolate Cheesecake

http://gliving.tv/greenchefs/recipes/blackforest-chocolate-cheesecake-2/#more-101

Niciun comentariu: