marți, 11 noiembrie 2008

Ochiuri cu praz si branza la cuptor



Ingrediente pt 4 portii:

2 buc praz medii,taiat julien
1 cutie mica smantana dulce
4 oua(poti pune cate 2oua pt o forma,pt flamanzi)
parmezan ras proaspat
2 Linguri unt
1 Lingura ulei vegetal
3-4 Linguri apa


Pregatire:

1.Preancalzesti la 165*C.
2.Tai partea verde a prazului(cca 1/3),speli in apa rece.Il tai pe 1/2 pe verticala ,scoti miezul tare.Desfaci frunzele si le tai fasii subtiri de cca 7 cm lungime.
3.Topesti untul si uleiul la foc mediu.Adaugi prazul,il sotezi,cand s-a acoperit de unt adaugi apa si-l fierbi 5-6 min sa se inmoaie.Este nevoie de apa ca prazul sa nu se arda cand il gatesti si sa se poata inmuia.
4.Odata ce prazul s-a inmuiat si destula apa s-a evaporat,adaugi smantana,sare,piper,dupa gust.Gatesti pt inca 2 min,pana smantana se ingroasa.Iei de pe foc,lasi sa se raceasca usor.
5.Pui prazul in forme si faci un cuib.Pui pe baie apa,sub forme asezi un prosop hartie,sa stea formele la locul lor,cand torni apa.
6.Spargi ouale intr-un bol si le torni in forme.Acoperi cu o lingura smantana/pana oul este acoperitsi presari deasupra parmezan.
7.Torni apa fiarta cat sa acopere formele pana la 1/2,acoperi cu folie Al.Coci 10 min,daca folosesti 2 oua,coci 12 min.Albusul va fi tare,galbenusul moale.
8.Elimini folia si mai coci 2 min,sa se rumeneasca oul.
9.Scoti cu atentie din forma,servesti!

Reteta aici:

Baked Eggs
http://msglaze.typepad.com/paris/2006/08/easy_french_bre.html

Niciun comentariu: