marți, 11 noiembrie 2008

Budinca de mure la abur




Ingrediente pt 6 portii:

Pt.Budinca mure:

2 cani mure proaspete/congelate-folosesti forme de capacitate:1 cana/forme de babe
3 oua separate
1/2 cana zahar,plus pt acoperit formele
1 pastaie vanilie
1 Lingura coaja lamaie
2 Linguri unt nesarat,topit
10 Linguri lapte batut,la temp. camerei(+1/2 cana +2 Linguri)
1 3/4 cana faina obisnuita
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita scortisoara
un praf sare

Pt. Sosul de portocala


1/3 cana zahar
1 Lingura amidon
3 Linguri suc portocala(proaspat stors)
1 Lingura suc lamaie
10 Linguri lapte batut(=1/2 cana+2 Linguri)
1 galbenus
1 Lingura coaja portocala
1 lingurita unt nesarat

Asamblare:

1.Pt Budinca:Preancalzesti cuptorul la 190*C.Ungi 6 forme,le acoperi cu zahar,scuturi excesul.Pui in fiecare forma mure le presezi putin cu furculita sa-si lase suc sa ai 2,5 cm inaltime.
2.Bati galbenusurile cu zaharul,semintele vanilie,pana se albesc si ingroasa.
Adaugi untul,laptele batut,coaja lamaie.Intr-un bol separat cerni impreuna ingredientele uscate,le pui peste amestecul de lapte.Bati albusurile si sarea,sa stea tari,le torni intai o treime, apoi restul de doua treimi.
3.Pui cu lingura in forme(aluatul).Pui formele in tava si torni pana la 1/2 lor apa fiarta.Acoperi tava cu folie plastic,apoi cu folie Al si coci 35-40 min(pana cand prajitura revine cand o atingi).
4.Cu atentie scoti foliile,scoti formele din baia de apa.lasi 5 min sa se raceasca.
5.Pt.servit:torni sosul in farfurie ,rastorni budinca fierbinte peste sos sa ai murele deasupra.
Ies: 6 budinci de 140g.

Reteta aici:

Blackberry Steamed Puddings-Anna Olson

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4005

Niciun comentariu: