marți, 11 noiembrie 2008

Salsa Calabacitas



Este delicios cu/fara branza,completeaza minunat antreurile la gratar si pestele la gratar/fiert.


Ingrediente:

3/4 cana ceapa tocata
1 ardei iute,fara seminte,cuburi fine
2 catei usturoi,tocati
2 lingurite ulei rapita
1 cana/250 ml rosii cu sucul lor
1/2 lingurita zahar tos
1/8 lingurita piper
4 zucchini mici(cca 15 cm lungi)
1 cana boabe porumb proaspete/congelate
1/2 cana branza oaie light(cheddar)
coriandru/patrunjel tocat-optional


Pregatire:

Pui o tigaie teflon la foc mediu,pui ulei,ceapa ardeiul iute si usturoiul,le calesti 3-4 min,amesteci frecvent,sa nu se arda,pana se inmoaie.
Adaugi rosiile cu sucul lor,zaharul,piperul,le pasezi cu furculita usor.Aduci la fiert,reduci focul,fierbi neacoperit cca 8 min,amesteci frecvent,pana amstecul se ingroasa.
Adaugi dovleceii si porumbul,amesteci,acoperi,gatesti la foc mediu 6-8 min,pana se inmoaie dovleceii.
Pui pe farfuria servire,presari branza si coriandrul.
Ies 4 cani(1 L)/ 8 portii.

Reteta si info nutritional aici:

Calabacitas

http://www.companyscoming.com/recipes/2003/2/84/

Niciun comentariu: