marți, 11 noiembrie 2008

Prajitura cu portocale si ciocolata




120 g zahar
1 Lingura zahar vanilat
3 galbenusuri
150 g unt,topit
suc de la o portocala amaruie(bitter orange) mica si coaja
3 albusuri
1 praf sare
1 1/2 Lingura zahar
200 g faina
25 g maizena(amidon de porumb)
1 lingurita praf copt
1 1/2 Lingura marmelada de portocale amarui
1 Lingura Cointreau
75 g ciocolata neagra,topita(75%)

Pregatire:

Pregatesti forma de 20 cm.Preancalzesti cuptorul la 180*C.
In bol pui albusurile si sarea,bati spuma,adaugi 1/2 din zahar si continui sa bati pana stau tari,treptat adaugi restul de zahar si bati sa stea tari.Cerni impreuna faina,maizena si praful copt.
Intr-un bol mare,bati zaharul,vanilia,galbenusurile,pana se albesc,adaugi untul topit,coaja si sucul portocale,pana se combina,adaugi faina.Cu spatula incorporezi delicat albusurile in amestecul de faina.
Pui 1/2 din aluat in alt bol,adaugi marmelada si Cointreau(lichior portocale amare) si ciocolata topita in celalalt bol.Pui in tava alternativ: o lingura de aluat cu gem si una cu ciocolata.Coci 45 min,lasi sa se raceasca 10 min,rastorni pe gratar sarma sa se raceasca complet.Inainte de servit presari zahar pudra.

Reteta aici:

Bitter Choc-Orange-Cake

http://kochtopf.twoday.net/stories/4938303/

Niciun comentariu: