marți, 11 noiembrie 2008

Tocana africana de dovleac

Ingrediente pt 5-6 portii:

1 dovleac mic,decojit,cca 1,36kg
2 cepe rosii,medii,tocate
1 morcov/pastarnac,mare,tocat
1 kg rosii tocate/1 cutie de 790g
1 ardei gres verde,tocat
1 cana/ 240 ml lichid de la fiert dovleacul
1 lingurita coriandru, macinat
1 lingurita chimen,macinat
1 lingurita pudra chili
1 lingurita sare
1/2 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita cuisoare, macinate
1/8 lingurita ardei iute(cayenne)-optional
piper negru proaspat macinat

1/2 cana/ 120 ml alune nesarate,prajite
1/4 cana/ 60 ml alune nesarate,prajite,tocate

Pregatire:

1.Speli si tai in 1/2 dovleacul.Scoti semintele.Il tai cuburi de 2,5 cm,il pui in steamer.Il lasi 8-10 min/pana dovleacul se inmoaie,dar nu flescait.Pastrezi lichidul(si dovleacul).
2.Tai ceapa,morcovii,le pui intr-o tigaie adanca si mare.
3.Adaugi rosiile.Daca folosesti rosii la cutie,le rupi bucati mici,adaugi ardeiul gras,1 cana lichid de la fiert dovleacul,coriandru,chimen,pudra chilii,sare,cimbru,cuisoare,ardei iute si piper.Gatesti la foc mediu si amesteci,20-30 min,sa se combine aromele.
4.Adaugi dovleacul fiertsi 1/2 cana alune prajite si incalzesti delicat,sa se combine aromele.Garnisesti fiecare portie cu alune tocate.

Reteta aici:

AFRICAN PUMPKIN STEW
http://www.vegparadise.com/cookingwith53.html

Niciun comentariu: