marți, 11 noiembrie 2008
Tocana de vita cu galuste
Ingrediente:
4 cartofi mari cuburi
1 ceapa mare,tocata
900 g carne vita slaba,cuburi
6 morcovi,taiati bucati de 2,5 cm
1-2 napi (rosii deasupra),cuburi
4 tije telina,taiate buc de 2,5 cm
1 cana fasole verde,proaspata,rupta buc de 2,5 cm
1 cutie de 728 g rosii in stil italian
2 Linguri sos Worcester
2 Linguri granule de bulion de vita/2 cuburi sau 450 g supa vita
2 Linguri ulei masline
1/3 cana faina
1 lingurita busuioc
2 frunze dafin
1 lingurita rozmarin
sare si piper dupa gust
Pregatire:
Treci cuburile de carne prin faina,asezonezi cu sare si pier,le pui in tigaie in ulei si le rumenesti pe toate partile,le scoti.Pui legumele intr-o oala mare(crock pot) ,pui bulionul de vita/supa,Worcester si condimentele si apa sa le acopere.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi 20 min si adaugi carnea.Cureti tigaia de ce s-a prins cand ai prajit carnea cu 1/2 cana vin rosu(Burgundia)/apa,adaugi in oala,gatesti inca 20 min.Adaugi galustile.
Servesti la 6-8 persoane.
Pt Galusti:
Ingrediente:
1 1/2 cana faina
1/2 lingurita sare
1 1/2 lingurita praf copt
3 Linguri grasime
1 Lingura fulgi patrunjel
3/4 cana lapte
Pregatire:
Tai grasimea cu un cutit patiserie/furculita in faina,adaugi patrunjelul,praful copt,sare,laptele si iei putin cu lingura si le pui in tocana fierbinte,cu atentie sa nu te frigi.Acoperi si fierbi 18 min.,fara sa ridici capacul.Servesti imediat.
Reteta aici:
Beef Stew & Dumplings
http://www.spruce.ca/food/stew/beef%20stew%20and%20dumplings.htm
Etichete:
Condimente,
fasole,
galuste,
napi,
Noiembrie 2008,
Tocana,
vita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu